INTERNATIONAL
U14 Tournament
22 en 23 augustus 2015 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

International U14 Tournament 2015

Op 22 en 23 augustus 2015 organiseerde FC 's-Gravenzande voor de tweede maal het International U14 Tournament voor jeugdteams <14. Met 4 extra deelnemende teams ten opzichte van het vorige jaar was het toernooi een groot succes. Uiteindelijk wist Chelsea FC er van door te gaan met de hoofdprijs na een bloedstollende finale tegen FC Twente. 


In het weekend 22 en 23 augustus vond de tweede editie plaats van het International U14 Tournament. Dankzij hoofdsponsor BOAL, de subsponsors, vele vrijwilligers en maar liefst 41 gastgezinnen is het toernooi wederom een enorm succes geworden.

De eerste dag van dit zonovergoten weekend begon met de openingsceremonie met vlaggenparade gevolgd door de offici&euml;le opening door burgemeester Sjaak van der Tak. Een dag vol kwalitatief hoogstaand voetbal, blije gezichten van de jeugdspelers en enthousiast publiek langs de velden. De organisatie liep goed en alle wedstrijden werden vlot en volgens schema gespeeld. Het was wel even schrikken toen we 's-avonds hoorden dat een speler van Chelsea in het hotel onwel was geworden. Gelukkig is het goed afgelopen.

Zondag werden de laatste wedstrijden gespeeld en 's-middags was het tijd voor de poulewedstrijden. Sommige spelers werden extra aangemoedigd door de kinderen en ouders van hun gastgezin. De wedstrijd FC 's-Gravenzande tegen Borussia Dortmund eindigde na spannende penalties in een overwinning voor FC 's-Gravenzande. Helaas verloren ze tegen Schalke '04 met 0-2 waardoor FC 's-Gravenzande op de zesde plaats eindigde.

De finale tussen Chelsea FC en FC Twente werd enthousiast bekeken door de overige teams en vele toeschouwers uit binnen en buitenland. Jamai Musiala scoorde in de 8e minuut en bracht Chelsea op een 1-0 voorsprong. In de 17e minuut scoorde Jordan Harrison het tweede doelpunt. Chelsea won met 2-0 deze tweede editie van het International U14 Tournament. Op de tweede plaats eindigde FC Twente. Op een verrassende derde plaats eindigde Kashiwa Reysol (Japan).

Uiteindelijk resulteerde de volgende eindrangschikking van de 16 deelnemende ploegen:


Team Sponsoren
1Chelsea FC (Engeland)Senze B.V.
2FC TwenteLans B.V.
3Kashiwa Reysol (Japan)Bouhuisen Groep B.V.
4FeyenoordHorconex B.V.
5Schalke '04 (Duitsland)Zijtwende International B.V.
6FC 's-GravenzandeABN AMRO en Mees Pierson
7Borussia Dortmund (Duitsland)Zijtwende International B.V.
8Redbull Salzburg (Oostenrijk)Valto B.V.
9Club Brugge (België)Cor van Trigt en de Supportersvereniging
10Bayer 04 Leverkusen (Duitsland)Lans B.V.
11AZ AlkmaarBlue Personeelsbemiddeling B.V.
12Swindon Town (Engeland)Consuls B.V.
13Slavia Praag (Tsjechië)Business Club en Business2Gether
14ADO Den HaagSport 2000 Naaldwijk en de OVE
15KRC Genk (België)Senze B.V.
16Sparta RotterdamValto B.V.

Daarnaast werden ook nog enkele speciale prijzen uitgereikt:

  • de Fair Play Trophy ging naar Kashiwa Reysol
  • tot beste keeper van het toernooi werd uitgeroepen Jake Askew van Chelsea FC
  • tot beste speler van het hele toernooi werd verkozen Tibo Persyn van Club Brugge. 

We kijken terug op een geslaagd toernooi dat met recht in de top 5 van de jeugdtoernooien van Nederland thuis hoort!

...

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022