INTERNATIONAL
U14 tournament
19 t/m 21 augustus 2022 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

International u14 Tournament 2022

 19 t/m 21 augustus 2022


Het toernooi was op vrijdagmiddag 19 augustus onder een heerlijk zonnetje door burgemeester Bouke Arends geopend en om 16.30 uur werden de eerste poulewedstrijden gespeeld. Vanuit alle windstreken hadden de deelnemers het Juliana Sportpark weten te vinden. Er werden die dag per team al 2 poulewedstrijden gespeeld en de eerste voorzichtige conclusies m.b.t. de onderlinge krachtsverhoudingen konden al getrokken worden. Op zaterdag werden er nog eens 4 pouleronden gespeeld en werd duidelijk welke teams kans maakten op een hoge eindklassering en welke dat konden vergeten.

Ook op zondagmorgen lag het sportpark er lekker zonnig bij en werd er nog 1 pouleronde gespeeld. In groep A plaatsten Borussia Dortmund en Club Brugge zich voor de kruisfinale en in groep B waren dat PSV en Feyenoord.

De beide halve finales eindigden in een 0-0 gelijkspel, dus moesten penalty’s bepalen wie er doorging naar de finale. PSV deed dat beter dan Club Brugge en Borussia Dortmund versloeg Feyenoord, zodat we een herhaling van de 2017 finale voorgeschoteld kregen: PSV - Borussia Dortmund. In een wedstrijd waarin de Duitsers de bovenliggende partij waren, werd de cup door PSV in blessuretijd binnengehaald door een prachtig doelpunt.

Onze jongens van FC ’s-Gravenzande U15 behaalden in dit sterke veld een verdienstelijke 13e plaats door hun laatste 2 wedstrijden te winnen van Sparta (2-0) en het Hongaarse Budapest Honved FC (1-0). AZ Alkmaar won de Fair Play Trophy, Xander Vandenberghe van Club Brugge werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi Kevin Bizoza van PSV won de prijs voor de beste speler van het toernooi. 

Foto's
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Finale
Teamfoto's


De volledige rangschikking:  


Team Land
1PSVNederland
2Borussia DortmundDuitsland
3Club BruggeBelgië
4FeyenoordNederland
5Bayer 04 LeverkusenDuitsland
6Brondby IFDenemarken
7Laranja MecanicaBrazilië
8Aberdeen FCSchotland
9KRC GenkBelgië
10ADO Den HaagNederland
11AZ AlkmaarNederland
12Stade Brestois '29Frankrijk
13FC 's-GravenzandeNederland
14Budapest Honved FCHongarije
15Southampton FCEngeland
16SpartaNederland

 

   

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022