InternationalU14 Tournament
18 t/m 20 augustus 2023 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

International U14 Tournament 2023

18 t/m 20 augustus 2023


Met 16 teams uit 9 landen verdeeld over 2 poules van 9, speelden alle teams inclusief de plaatsingswedstrijden op zondag,  9 wedstrijden. Het is een zwaar en intensief toernooi voor de spelers en daardoor is de winnaar van het toernooi altijd een goed en sterk team.

Uit de laatste speelronde op zondagochtend moesten de 4 halve finalisten komen, want het zat erg dicht op elkaar. In poule A wist Manchester United het net niet te redden. Zij werden op doelsaldo 3e wat niet voldoende was voor de halve finales.

Maar met Aberdeen, Atlanta United FC, Borussia Dortmund en EC Laranja Mecanica hadden we een super mooie halve finale. Met 3 ploegen die nog nooit zover waren gekomen waren de wedstrijden een lust voor het oog. De wedstrijden werden dan ook met veel publiek gespeeld.

Uiteindelijk wist Borussia Dortmund de 3e plaats te veroveren door in de troostfinale van EC Laranja Mecanica te winnen (3-1).

DE finale tussen Aberdeen en Atlanta United FC was er een om van te smullen. Met veel strijd en passie kregen de ongeveer 1.500 toeschouwers een mooie wedstrijd te zien. Helaas werd er in de wedstrijd niet gescoord en moesten de penalty’s de doorslag geven. Het was Santi Suarez die de 3e penalty miste en doordat ook de 4e penalty werd gemist door Atlanta United FC werd Aberdeen de trotse winnaar van de 8e editie va het International U14 Tournament.

Het mooie is dat de winnaarslijst nu 8 verschillende clubs telt. Nog geen één team is erin geslaagd om het toernooi twee keer te winnen.

Foto's:
Teamfoto's
Sfeerfoto's
Finale
Prijsuitreiking


Team Land
1Aberdeen FCSchotland
2Atlanta United FCVerenigde Staten
3Borussia DortmundDuitsland
4EC Laranja MecanicaBraziliƫ
5PSV EindhovenNederland
6Chelsea FCEngeland
7Manchester UnitedEngeland
8Club BruggeBelgiƫ
9Bayer 04 LeverkusenDuitsland
10Vejle BKDenemarken
11Brondby IFDenemarken
12AZNederland
13SpartaNederland
14ADO Den HaagNederland
15Budapest HonvedHongarije
16FC 's-GravenzandeNederland

Daarnaast werden ook nog enkele speciale prijzen uitgereikt:

  • Fair Play Cup: Atlanta United FC
  • Beste keeper: Jake Murray (Chelsea FC)
  • Beste speler: Santi Suarez (Atlanta United FC)

Als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, willen we nog bedanken:

  • de sponsoren die met hun steun, zowel financieel als in natura, van grote waarde zijn
  • de ongeveer 150 vrijwilligers van o.a. de horeca, cateraars, EHBO, facilitaire dienst, scheidsrechters, stewards, toernooi secretariaat, de pr, commissieleden, de 36 gastgezinnen en wasmoeders. Zonder deze groep van vrijwilligers is een evenement als dit niet te organiseren.

Iedereen nogmaals bedankt voor het tot stand brengen van dit super evenement!

De Commissie 2023

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022