InternationalU14 TOURNAMENT 
18 t/m 20 augustus 2017 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

International u14 Tournament 2017

Van 18 t/m 20 augustus 2017 organiseerde FC 's-Gravenzande voor de vierde maal het International U14 Tournament voor jeugdteams <14. Het toernooi was een daverend succes en kende als winnaar het Duitse Borussia Dortmund.


Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus vond op het ‘s-Gravenzandse Juliana Sportpark de 4e editie van het International U14 Tournament voor spelertjes onder 14 jaar plaats. FC ‘s-Gravenzande was er weer in geslaagd om een aansprekend deelnemersveld uit zeven landen samen te stellen, wat leidde tot een toernooi dat van begin tot eind boeiend was.

Ook de Nederlandse top drie was aanwezig op het toernooi. Ajax en Feyenoord presteerden teleurstellend met respectievelijk de 7e en 12e plaats in de eindrangschikking. PSV haalde daarentegen de finale. FC ‘s-Gravenzande zelf, deelnemend met een een jaar ouder team dan de BVO’s, presteerde juist boven verwachting. Na de troosteloze laatste plaats vorig jaar, werd nu beslag gelegd op de 5e plaats. Er was nog meer ‘s-Gravenzands succes te bejubelen, want Tim Otto werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Julian Brandes van Ajax was volgens de beoordelaars de beste speler.

Het toernooi kende net als vorig jaar een Duitse winnaar. Toen nam Bayer Leverkusen (dat nu als 10e eindigde) de bokaal mee naar huis, door winst in de finale op Borussia Dortmund. Nu was het datzelfde Borussia dat aan het eind van de dag de bokaal met de grote oren in ontvangst mocht nemen uit handen van managing director Frank Boers van hoofdsponsor BOAL Systems. In de finale lieten de zwart-gelen weinig heel van PSV, dat met 4-0 het bos werd ingestuurd.

De top drie werd gecompleteerd door Chelsea, dat in de wedstrijd om de 3e en 4e plaats nipt te sterk was voor Club Brugge.

De fair play trofee ging naar het Japanse Consadole Sapporo dat met een 15e plaats net geen laatste werd in de eindrangschikking.


Team Sponsoren
1Borussia DortmundZijtwende International B.V.
2PSV EindhovenHorconex B.V.
3Chelsea FCZijtwende International B.V.
4Club BruggeDaikin Europe B.V.
5FC 's-GravenzandeBLUE Sport&workwear
6Brondby IFKlimaatexpert.com
7AFC AjaxABN AMRO Mees Pierson
8Everton FCValto B.V.
9AZ AlkmaarNoordam Plants
10Bayer '04 LeverkusenXL Kleding
11ADO Den HaagWeboma Bouw Holding B.V.
12FeyenoordSchouten Zekerheid
13Vfl WolfsburgW.K. Heijl Jr. B.V.
14IF BrommapojkarnaAB Ludvig Svensson
15Consadole SapporoFlorista / supportersvereniging
16Swindon TownDLN Multiservice B.V.

Daarnaast werden ook nog enkele speciale prijzen uitgereikt:

  • Fair Play Hokkaido Consadole Sapporo Japan
  • Beste speler Julian Brandes Ajax
  • Beste Keeper Tim Otto FC ‘s-Gravenzande

De eerste teams (Ajax, Feyenoord en Chelsea) hebben zich dirext op de finaledag al aangemeld voor de 5e editie al aangemeld. Een mooier compliment kunnen wij als FC s-Gravenzande niet krijgen.

Mede dankzij de inzet van de 58 gastgezinnen die 7 teams hebben onder gebracht en verzorg en de hele groep vrijwilligers (o.a. de horeca ploeg, schoonmaak- en onderhoudsploeg, EHBO, stewards, gastvrouwen, en al die andere) alsmede de ondersteuning van de meer dan 40 sponsoren kijken we terug op een heel mooi evenement.

Iedereen nogmaals bedankt voor alle hulp en medewerking wat tot dit super evenement heeft geleid.

...

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022