International
U14 tournament 
22 t/m 25 augustus 2019 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

International U14 Tournament 2019

Van 22 t/m 25 augustus 2019 organiseerde FC 's-Gravenzande voor de zesde maal het International U14 Tournament voor jeugdteams < 14. Het toernooi met dit jaar maar liefst 18 deelnemers was opnieuw een daverend succes en kende als winnaar RSC Anderlecht.


Onder bijna tropische omstandigheden werd afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag de zesde editie van het International U14 tournament gespeeld op het Juliana Sportpark in ’s-Gravenzande. 18 ploegen uit binnen- en buitenland bonden in twee poules van 9 teams de strijd met elkaar aan. Na het spelen van de acht poulewedstrijden volgden de kruisfinales. In Poule A eindigde Club Brugge als eerste en Brøndby FC als tweede en gingen naar de kruisfinales. In poule B was Anderlecht duidelijk de sterkste, gevolgd door ADO Den Haag dat een beter doelsaldo had dan Ajax. De wedstrijd Club Brugge - ADO Den Haag werd door de Belgen met 2-0 gewonnen en ook in de andere kruisfinale waren de Belgen de bovenliggende partij en won Anderlecht met 0-2 van het Deense Brøndby. De verliezers van deze kruisfinales speelden om de 3e en 4e plaats, en hier waren de Denen met 0-3 de baas over de Hagenaars.

Onder het toeziend oog van zo’n 800 toeschouwers werd de finale dus een Belgisch onderonsje waarbij Anderlecht de betere ploeg was en deze met 0-3 won van Club Brugge. De Brusselaars waren oppermachtig in de 6e editie van het toernooi. In de poule werden de eerste 6 wedstrijden gewonnen en daarmee een plek in de kruisfinales voor de eerste vier plaatsen veilig gesteld. Pas daarna lieten "les mauves" enkele steekjes vallen middels een gelijk spel tegen ADO Den Haag en miniem verlies tegen Bayer 04 Leverkusen. In de kruisfinale werd de draad dus weer opgepakt middels een 2-0 overwinning op het Deense Brondby, waarna in de grote finale de landgenoten van Club Brugge met 3-0 aan de zegekar werden gebonden.

Na de laatste wedstrijd was de prijsuitreiking op het hoofdveld met voor alle deelnemers een blijvende herinnering en voor de eerste drie teams de bijbehorende medaille.

Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en de toernooiorganisatie kan FC ’s-Gravenzande terugzien op een heel geslaagd toernooi. Tijdens de Kick-off op maandag 19 augustus werd door Frank Boers, algemeen directeur van BOAL Systems, het contract met 3 jaar verlengd dus ook de komende jaren zal dit toernooi weer worden gespeeld.

Fotoalbum
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Sfeerfoto's


Dit is de volledige rangschikking


Team Sponsoren
1RSC Anderlecht
2Club Brugge
3Brondby IF
4ADO Den Haag
5Borussia Dortmund
6AFC Ajax
7Feyenoord
8Southampton FC
9Kopenhagen FC
10Stade Brestois 29
11PSV Eindhoven
12Budapest Honved FC
13Aberdeen FC
14Sparta Rotterdam
15Chelsea FC
16Consadole Sapporo
17Bayer 04 Leverkusen
18FC 's-Gravenzande

Daarnaast werden ook nog enkele speciale prijzen uitgereikt:

  • Fair Play Trophy: AFC Ajax
  • Beste speler: Ehan Butera (RSC Anderlecht)
  • Beste keeper: Silas Bjerre (Kopenhagen FC)

Tot volgend jaar!

De organisatie

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022