International U14 Tournament
19 t/m 21 augustus 2016 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

International U14 Tournament 2016


Van 19 t/m 21 augustus 2016 organiseerde FC 's-Gravenzande voor de derde maal het International U14 Tournament voor jeugdteams <14. Het toernooi was een daverend succes en kende als winnaar het Duitse Bayer 04 Leverkusen.


Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2016 vond de derde editie plaats van het International U14 Tournament. Ook de sponsormeeting, waarin ruimte was om een aantal sponsors voor te stellen, bleek een groot succes. Niet in de laatste plaats door de aandacht die hoofdsponsor BOAL Systemen kreeg met het ondertekenen van een nieuwe driejarige overeenkomst. Mede-organisator JOER INTERNATIONAL verbond zich eveneens voor de komende drie jaar aan het toernooi. Hiermee is de continuïteit voor de eerstvolgende drie jaar gewaarborgd. 


Voor de 3e editie van het International U14 Tournament voor spelers onder 14 jaar was de organisatie er wederom in geslaagd een aansprekend deelnemersveld naar het Wembley van het Westland te krijgen. Nieuw in het programma waren o.a. Ajax, Aberdeen en HJK Helsinki. Met name op zondagochtend werkten de weergoden niet mee, maar de organisatie wist door daadkrachtig optreden toch het volledige programma af te werken, met aan het eind slechts een half uur vertraging.

De finale werd een volledig Duits onderonsje tussen Borussia Dortmund en Bayer 04 Leverkusen, toevallig de twee teams die gesponsord werden door Zijtwende International. Daarin was Bayer duidelijk de bovenliggende partij en wist dan ook via een 2-0 overwinning de toernooiwinst naar zich toe te trekken. 

Naast BOAL Systems leverden nog vele andere sponsors een bijdrage aan de realisatie van het toernooi. Niet minder dan 150 vrijwilligers waren gedurende de drie dagen in touw. Ook een grote groep scheidsrechters was onontbeerlijk voor het welslagen van dit evenement.

Uiteindelijk resulteerde de volgende eindrangschikking van de 16 deelnemende ploegen uit 8 verschillende landen op 3 continenten:

Team Sponsoren
1Bayer 04 Leverkusen (Duitsland)Zijtwende International B.V.
2Borussia Dortmund (Duitsland)Zijtwende International B.V.
3Chelsea FC (Engeland)ABN AMRO en Mees Pierson
4AFC AjaxLans B.V. en Consuls B.V.
5Club Brugge (België)Cor van Trigt en Florista
6Sparta RotterdamGreenpack
7Swindon Town (Engeland)Expo Flora en StylerZ24
8Laranja Mecânica (Brazilië)Senze B.V.
9FeyenoordFam. van Schie
10HJK Helsinki (Finland)Valto B.V.
11Kashiwa Reysol (Japan)HD Klimaatsystemen
12VFL Wolfsburg (Duitsland)W.K. Heijl Jr. B.V.
13Aberdeen FC (Schotland)Horconex
14FC TwenteNoordam Plants B.V.
15Willem IIBlue Sport & Workwear
16FC 's-GravenzandeBusiness Club en Business2Gether

Daarnaast werden ook nog enkele speciale prijzen uitgereikt:

  • de Fair Play Trophy ging naar HJK Helsinki
  • tot beste keeper van het toernooi werd uitgeroepen Matt Hall van Chelsea FC
  • tot beste speler in de finale werd verkozen Enes Ocakayya van Borussia Dortmund
  • tot beste speler van het hele toernooi werd verkozen Tekin Gencoglu van Borussia Dortmund

We kijken terug op een weekend vol spannende wedstrijden, kwalitatief hoogstaand voetbal en enthousiast publiek langs de velden. De organisatie liep goed en alle wedstrijden werden vlot en volgens schema gespeeld.

In de VIP ruimte konden de sponsors, trainers en coaches de hele dag gebruik maken van de heerlijke catering. Er werden veel nieuwe contacten gelegd. Door het lekkere weer en het mooie deelnemersveld werd een gesprek vaak weer buiten langs de lijn voortgezet. Ook de finale tussen Bayer 04 Leverkusen en Borussia Dortmund werd enthousiast bekeken door de overige teams en vele toeschouwers uit binnen en buitenland.

...

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022