INTERNATIONALU14 TOURNAMENT
24 t/m 26 augustus 2018 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

International U14 Tournament 2018


Van 24 t/m 26 augustus 2018 organiseerde FC 's-Gravenzande voor de vijfde maal het International U14 Tournament voor jeugdteams <14. Het toernooi was een daverend succes en kende als winnaar Duitse nieuwkomer FC Bayern München. 


Bayern München heeft de 5e editie van het International U14 Tournament gewonnen. In de op zondag jl. gespeelde finale, namen de Zuid Duitsers de penaltyreeks net iets beter dan hun landgenoten van Borussia Dortmund. Nadat de finale in een 1-1 gelijkspel was geëindigd, trok Bayern met 7-6 in de penaltyloterij aan het langste eind.

Het toernooi was vrijdagmiddag de 24e om 16.00 uur al van start gegaan. Vanuit alle windstreken hadden de deelnemers het Juliana Sportpark weten te vinden en werden er die dag per team reeds 3 poulewedstrijden gespeeld en kon je de eerste voorzichtige conclusies m.b.t. de onderlinge krachtsverhoudingen al trekken.

Geluk bij een ongeluk was dat gelijk met het einde van de 3 wedstrijdronden, het gedaan was met het goede weer en gaven de weergoden met een regenbui een eerste waarschuwing voor het weekend af.

Op zaterdag werden er nog eens 3 pouleronden gespeeld en werd – tussen een aantal fikse regenbuien door - duidelijk welke teams kans maakten op een hoge eindklassering en welke dat konden vergeten. Zo behaalde FC ’s-Gravenzande in groep A – zoals afgesproken speelden zij met hun U15 – hun eerste punten en loste het Deense Brøndby IF, aan het eind van de dag koploper Bayern München af. Ajax stelde teleur en had geen kans meer om de finale te halen.

In groep B gaf Borussia Dortmund vanaf de eerste wedstrijd al haar visitekaartje af en volgde PSV op 3 punten achterstand. Voor de vaste “BOAL-bezoekers” Chelsea FC en Feyenoord zou het moeilijk worden om dichterbij te komen vanwege een te grote puntenachterstand.
Op zondagmorgen lag het sportpark er in een voorzichtig zonnetje goed bij en werd er nog 1 pouleronde gespeeld. In groep A plaatste Bayern München zich voor de kruisfinale door directe concurrent Brøndby IF met 1-0 te verslaan en eindigden PSV en Borussia Dortmund als de nrs. 1 in punten gelijk, zodat ze beiden de kruisfinale konden spelen.

Door een 1-0 overwinning van Borussia Dortmund op Brøndby IF plaatsen de geelzwarten zich voor de finale. Bayern München had strafschoppen nodig in hun kruisfinale tegen PSV, die in 1-1 was geëindigd, maar nam deze beter dan de Eindhovenaren, zodat er sprake was van een 100% Duitse finale, met uiteindelijk Bayern München als toernooiwinnaar. Een naam die goed past in het rijtje van de vorige winnaars van dit prachtige toernooi zoals Feyenoord (2014), Chelsea FC (2015), Bayer 04 Leverkusen (2016) en Borussia Dortmund (2017).

Dit is de volledige eindrangschikking;


Team Sponsoren
1FC Bayern MünchenZijtwende international B.V.
2Borussia DortmundIcontainers Netherlands
3Bröndby IFHorconex Int B.V.
4PSV EindhovenB.I.C.T. Groep
5Zageblie LubinBlue Groep
6FeyenoordSchouten Zekerheid
7Chelsea FCPersoon Advies en Salaris Compleet B.V.
8AZ AlkmaarNoordam Plants
9Bayer '04 LeverkusenW.K.Heyl jr. B.V.
10AFC AjaxABN AMRO & MeesPierson
11Club BruggeDaikin Europe N.V.
12ADO Den HaagWeboma Bouw Holding B.V.
13Kawasaki FrontaleDLN Multiservice B.V.
14Sparta RotterdamSkybox Westland
15FC 's-GravenzandeXL Bedrijfskleding B.V.
16Burnley FCValto B.V.

Daarnaast werden ook nog enkele speciale prijzen uitgereikt:

  • Fair Play Trophy: Kawasaki Frontale
  • Beste speler: Matteo Schablas (FC Bayern München)
  • Beste keeper: Dawid Radzinski (Zageblie Lubin)

Bekijk hieronder de fotoalbums van de drie dagen: 

 

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022