InternationalU14 Tournament
18 t/m 20 augustus 2023 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

EDITIE 2023 was weer een groot succes!


Aberdeen FC wint de 8e editie van het International U14 Tournament

Het afgelopen weekend van 18-19-20 augustus jl mochten we op het Juliana Sportpark van de FC ’s-Gravenzande 3 dagen lang genieten van de 8e editie van het International U14 Tournament.

Met 16 teams uit 9 landen verdeeld over 2 poules van 8, speelden alle teams inclusief de plaatsingswedstrijden op zondag,  9 wedstrijden. Het is een zwaar en intensief toernooi voor de spelers en daardoor is de winnaar van het toernooi altijd een goed en sterk team.

Uit de laatste speelronde op zondagochtend moesten de 4 halve finalisten komen, want het zat erg dicht op elkaar. In poule A wist Manchester United het net niet te redden. Zij werden op doelsaldo 3e wat niet voldoende was voor de halve finales.

Maar met Aberdeen, Atlanta United FC, Borussia Dortmund en EC Laranja Mecanica hadden we een super mooie halve finale. Met 3 ploegen die nog nooit zover waren gekomen waren de wedstrijden een lust voor het oog. De wedstrijden werden dan ook met veel publiek gespeeld.

Uiteindelijk wist Borussia Dortmund de 3e plaats te veroveren door in de troostfinale van EC Laranja Mecanica te winnen (3-1).

DE finale tussen Aberdeen en Atlanta United FC was er een om van te smullen. Met veel strijd en passie kregen de ongeveer 1.500 toeschouwers een mooie wedstrijd te zien. Helaas werd er in de wedstrijd niet gescoord en moesten de penalty’s de doorslag geven. Het was Santi Suarez die de 3e penalty miste en doordat ook de 4e penalty werd gemist door Atlanta United FC werd Aberdeen de trotse winnaar van de 8e editie van het International U14 Tournament.

Het mooie is dat de winnaarslijst nu 8 verschillende clubs telt. Nog geen één team is erin geslaagd om het toernooi twee keer te winnen.

De eindstand ziet er al volgt uit:

1. Aberdeen - Schotland
2. Atlanta United - FC Verenigde Staten
3. Borussia Dortmund - Duitsland
4. EC Laranja Mecanica - Brazilië
5. PSV - Nederland
6. Chelsea - Engeland
7. Manchester United - Engeland
8. Club Brugge - Belgié

9.   Bayer 04 Leverkusen - Duitsland
10. Vejle BK - Denemarken
11. Brondby IF - Denemarken
12. AZ - Nederland
13. Sparta - Nederland
14. ADO Den Haag - Nederland
15. Budapest Honved - Hongarije
16. FC ’s-Gravenzande - Nederland

Teamfoto voor de wedstrijd

Actiefoto

De overige winnaars van individuele prijzen zijn:

Fair Play Cup
Atlanta United FC

Beste keeper
Jake Murray - Chelsea

Beste Speler
Santi Suarez - Atlanta United FC


Als laatste maar zeker niet het minst belangrijke willen we nog bedanken:

  • de sponsoren die met hun steun, zowel financieel als in natura, van grote waarde zijn
  • de ongeveer 150 vrijwilligers van o.a. de horeca, cateraars, EHBO, facilitaire dienst, scheidsrechters, stewards, toernooi secretariaat, de pr, commissieleden, de 36 gastgezinnen en wasmoeders. Zonder deze groep van vrijwilligers is een evenement als dit niet te organiseren.

Iedereen nogmaals bedankt voor het tot stand brengen van dit super evenement!

Op naar de 9e editie op 23, 24 en 25 augustus 2024


De Commissie 2023

 

De speler awards

Het beslissende moment wordt gevierd

Aberdeen FC

Atlanta United FC

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022