Greenport InternationalU14 Tournament
23 t/m 25 augustus 2024 Juliana Sportpark, 's-Gravenzande

Goede doel 2024: 'OFFLiNe' van Move ON


Ieder jaar koppelen we een goed doel aan het toernooi. Dit jaar hebben we gekozen voor één van de projecten waar Monique Koppert zich voor inzet: OFFLINE. Tijd voor een kennismaking met Monique Koppert, sociaal ondernemer in hart en nieren. Jongeren helpen de beste versie van zichzelf te worden. Dat is wat Monique Koppert nastreeft met haar twee bedrijven Fun & Fit en Move On.

Move On
Monique begon Move On in 2017 met drie jonge ZZP’ers, inmiddels bestaat het team uit 6 professionals: 4 jongerencoaches, 2 leerlingen van de opleiding Sociaal Werk en een stagiair. Naast de groei van haar team, groeide ook het aantal huizen waar jongeren terecht kunnen in hun traject naar zelfstandigheid. De huur van een huis is gemiddeld 2000 euro per maand. Deze kosten worden door de jongeren die er wonen verdeeld. MoveOn regelt alles en ontzorgt de verhuurder. Tegelijkertijd creëert Move On kansen voor jongeren. Dat is met recht een win-win situatie. Op dit moment zijn er drie huizen in het Westland waar jongeren onder begeleiding van Move On wonen. De jongste huurder is 18 en de oudste is 27 jaar. Move On werkt met de jongeren op basis van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vanuit de gemeente Westland. Aan de hand van de beschikking per jongere kan Move On aan hun hulpvraag voldoen, de ene jongere heeft nu eenmaal meer begeleiding nodig dan de andere. De jongeren worden dus op maat begeleid naar een zelfstandig bestaan met het juiste vangnet om hen heen. Zie het als vrijheid in verbinding. Gemiddeld woont een jongere er twee jaar, daarna stromen ze vaak door naar zelfstandig wonen en neemt een andere jongere die plek weer in. Monique houdt altijd haar oren en ogen open voor nieuwe huizen voor deze Westlandse jongeren met een hulpvraag. Stichting Fun & Fit en Move On zijn met elkaar verweven. De jongeren van Move On, kunnen bijvoorbeeld ook terecht bij de projecten en evenementen van Fun & Fit.

OFFLINE
Eén van de Fun & Fit projecten is OFFLINE. De naam zegt het al: zonder telefoon of gamen de echte verbinding zoeken met elkaar en leuke dingen met leeftijdsgenoten ondernemen. In de huidige maatschappij waarin jongeren veelal online te vinden zijn, schuilt het gevaar dat jongeren zich alleen en geïsoleerd gaan voelen en niet meer zo goed weten hoe je je nu eigenlijk in de echte wereld moet gedragen. Het programma OFFLINE helpt deze kinderen om weer echt in contact te komen met leeftijdsgenoten. Het programma OFFLINE is gratis en duurt 13 weken waarin uiteindelijk wordt toegewerkt naar de organisatie van een evenement. Stichting Fun & Fit organiseert verder nog spelletjesavonden of bijvoorbeeld een avondje koken. Voor Stichting Fun & Fit is geen subsidie beschikbaar. Ze zijn afhankelijk van fondsen, donaties, sponsors en niet te vergeten vrijwilligers.
De vrijwilligers die helpen bij programma’s, projecten en activiteiten zijn veelal studenten die de opleidingen ‘Social work’ of bijvoorbeeld ‘Zorg en Welzijn’ doen. Deze studenten willen graag ervaring opdoen in de praktijk. Monique zou het sponsorgeld dat opgehaald wordt vanuit het Greenport International U14 Tournament dan ook graag willen gebruiken voor het Fun & Fit project OFFLINE.

Wil je meer lezen over het mooie werk van Stichting Fun & Fit en Move On? Bezoek dan de volgende websites:

https://funenfitheenweg.nl
https://www.coachingpraktijkmoveon.nl

Wil je meer weten?


Ben je enthousiast geworden en wil je meer over dit toernooi weten? Of, lijkt het je leuk om een van de teams te sponsoren of op een andere manier een bijdrage te leveren aan dit toernooi? Neem contact op met Jan van der Deijl of Leo de Haan.

Jan van der Deijl

j.v.d.deijl@fcsgravenzande.nl
+31-6 2226 7242

Leo de Haan

leag.de.haan@planet.nl
+31-6 5341 5022